27 Şubat 2012 Pazartesi

Çok sayıda sekmeyle çalışan Chrome kullanıcılarına ipuçları..


   Bir yerden başlamak lazım artık yazmaya diyerek giriştiğim bu işte en çok ilgili olduğum alanlardan biriyle karşınızdayım.Bugün teknoloji üzerine bazı ufak tiyolar vermek istedim.Konumuz web tarayıcısı Google Chrome.
   Web tarayıcınızda 10'larca sekme açtığınızda bu sekmeler arasında yolunuzu bulmanız oldukça zor bir hal alabiliyor.Bunu en çok yaşayanlardan biriyim ve sizde benim gibi bilgisayarın başına geçtiğinde sekmelerin sayısının artmasına engel olamayanlardansanız bu yazı tam size göre J Ben Chrome web tarayıcısını kullandığım için onun üzerine konuşmaya çalışıcam.
 
1.Sekmeleri sabitleyin: Çok fazla sayıda sekmeniz açık olduğunda sekmeler giderek sıkışıyor ve bu sıkışmayla birlikte kapatma butonu ve sekmeler giderek birbirine yaklaşıyor.Yanlışlıkla sizin için önemli olan bir sekmeyi kapatma ihtimaliniz artıyor bunun önüne geçebilmek için korumak istediğiniz sekmeye sağ tıklayıp “Sekmeyi İğnele” seçeneğini kullanabilirsiniz.


2.Tüm sekmeleri kaydedin: Bilgisayarınızın başından bir süre kalkacaksınız ancak açık olan sekmeleri kapatmak istemiyorsunuz,herhangi bir etkene karşın sekmelerinizi koruma altına almak için bir sekmeye sağ tıklayarak "Tüm sekmelere yer işareti koy" seçeneğine tıklayın. Böylelikle açık olan tüm sekmelerinizi yer imlerine ekleyebilir, daha sonra tekrar açabilirsiniz.


3.Chrome ‘u daha etkin kullanabilmek için işte size birkaç kısayol:
Sekmeler arasında dolaşmayı kolaylaştıran birkaç kısayol tuşu bulunuyor. Windows'ta CTRL+TAB ile sağ taraftaki sekmeye, CTRL+SHIFT+TAB ile sol taraftaki sekmeye geçiş yapabilirsiniz.Kapattığınız bir sekmeyi tekrar açmak için geçmişinizi açmanıza gerek yok. CTRL+SHIFT+T tuşlarına basmanız yeterli olacaktır.


Ve benim en çok takdir ettiğim özelliklerden bir tanesi…


Açık olan sekmelerinizi eşitleyin: Chrome'daki sekmelerinizi Google hesabınızla eşitleyebilirsiniz. Bu özelliği etkinleştirmek için chrome://flags/ adresini Chrome'da açın ve açılan sayfada "Açık sekmeleri senkronize etmeyi etkinleştir" seçeneğini bularak etkinleştirin.Bu sayede farklı bir bilgisayarda aynı sekmeleri açabilirsiniz.Tabi yine Chrome da google hesabınızla oturum açmanız gerekiyor.Aynı özellik, Android 4.0 için yayınlanan Chrome web tarayıcısında da bulunuyor.

Ayrıca bazı eklentiler de bu konuda size yardımcı olabilir.
Tab Wrangler, belirli bir süre açık kalan ve kullanılmayan sekmeleri otomatik olarak kapatıyor. Kapatılan sekmeleri istediğiniz zaman tekrar açabiliyorsunuz. Belirli sayfaları kilitleyerek kapanmasına engel olmanız mümkün.

Sekmelerinizi mobil cihazınıza gönderin
Bazen bilgisayarınızın başından kalkarak işinize cep telefonunuzda veya tabletinizde devam etmeniz gerekebilir. Açık sekmelerinizi mobil cihazınıza göndermeniz oldukça kolay.
Açık sekmelerinizi Android veya 
iPhone'a göndermek için Chrome to Phone veya Site to Phone eklentilerinden birine ihtiyacınız var. Chrome to Phone, açık sekmeleriniz Android cihazınıza gönderirken Site to Phone, iPhone, BlackBerry, Windows Phone 7 ve webOS gibi üçüncü parti cihazları ele alıyor.


İşte bu da Chrome to Phone için bir örnek video:


Benden şimdilik bu kadar umarım yardımcı olabildim..

1 yorum:

  1. İğneleme çok güzel bir özellikmiş.Güzel bir makale olmuş.Eline sağlık.

    YanıtlaSil